Powerful Ageing programma binnen Houwer & Ruijs

Powerful Ageing programma binnen Houwer & Ruijs

1 oktober 2024

 

''We stoppen niet omdat we ouder worden, we worden ouder omdat we stoppen.''
In 2025 gaan we starten met het programma Powerful Ageing binnen Houwer en Ruijs. Jeroen Binsma en Marieke Jonker hebben onlangs de scholing gevolgd om de trainingen binnen dit programma te mogen uitvoeren.

Powerful Ageing is een trainingsprogramma om het fysiek functioneren van 55+'ers te bevorderen. Bij mensen die een aanvraag doen bij de WMO voor bijv. huishoudelijke hulp, een traplift of een scootmobiel, wordt gekeken of ze in aanmerking komen voor het trainingsprogramma. Is dit het geval, dan wordt er vanuit de gemeente een uitnodiging verstuurd om deel te nemen. Het doel van dit trainingsprogramma is om krachtig ouder worden te bevorderen, de zelfredzaamheid te vergroten en daarmee ook de kwaliteit van leven te verhogen. 

Het programma bestaat uit 12 weken twee keer in de week trainen in groepsverband onder leiding van een fysiotherapeut. Elke training bestaat uit oefeningen uit het dagelijks leven en is gevarieerd, taak- en doelgericht. De nadruk ligt op (reactie)snelheid, wendbaarheid, balans en explosieve kracht. De oefeningen worden op maat aangeboden, gericht op individuele behoeftes, levenssituatie en persoonlijke doelen.

Meer informatie is te lezen op powerful-ageing.nl