Wanneer is EPTE de juiste keuze voor uw klachten?

Wanneer is EPTE de juiste keuze voor uw klachten?

13 mei 2024

De behandeling van chronische peesaandoeningen kan een complexe uitdaging zijn. Een innovatieve methode die in dit domein aan populariteit wint, is EPTE (Echogeleide Percutane Electrolyse), ook bekend als EPTE therapie. Deze behandeling wordt vaak toegepast bij patiënten die traditionele therapieën zonder succes hebben ondergaan. In deze blog verkennen we in welke gevallen EPTE therapie de beste keuze kan zijn voor uw klachten.

Wat is EPTE therapie?

EPTE therapie is een minimale invasieve behandeling die gebruik maakt van microstromen om ontstekingsprocessen in pezen te stimuleren en zo het natuurlijke herstel van de weefsels te bevorderen. Deze techniek wordt onder echogeleiding uitgevoerd, wat de precisie verhoogt en de effectiviteit van de behandeling verbetert.

Wanneer kiezen voor EPTE behandeling?

1. Langdurige peesklachten: EPTE behandeling is vooral effectief bij langdurige peesaandoeningen die niet reageren op traditionele behandelingen zoals fysiotherapie of medicatie. Het is een uitstekende optie voor klachten zoals achillespeesontsteking, tenniselleboog, epicondylitis lateralis, kniepeesklachten, patellapeesontsteking en schouderklachten; supraspinatus peesontsteking.

2. Herhaalde blessures: Sporters met terugkerende blessures kunnen baat hebben bij EPTE fysio, omdat het de onderliggende oorzaken van blessures aanpakt en niet alleen de symptomen behandelt.

Voordelen van EPTE therapie

EPTE behandelingen bieden diverse voordelen, zoals sneller herstel van de pees zonder de noodzaak van chirurgische ingrepen. Patiënten ervaren vaak een significante pijnverlichting na enkele sessies.

Vergelijking met andere methoden

Veel patiënten vragen zich af wat het verschil is tussen EPTE en shockwave therapie. Hoewel beide behandelingen gericht zijn op peesherstel, gebruikt shockwave geluidsgolven terwijl EPTE microstromen toepast. Dit zorgt voor een nauwkeurigere behandeling op de exacte locatie van de schade. Meer over deze vergelijking kunt u vinden op onze blog over het verschil tussen EPTE en shockwave.

Vergoedingen

De kosten kunnen variëren afhankelijk van het aantal benodigde sessies. EPTE valt onder behandeling fysiotherapie. Bekijk hier of EPTE onder de vergoedingen valt. 

EPTE behandeling bij fysiotherapie Houwer & Ruijs

EPTE is een geavanceerde behandelingsoptie voor chronische peesklachten die traditionele therapieën weerstaan. Door zijn precisie en effectiviteit kan het een significante verbetering in de levenskwaliteit bieden voor patiënten met aanhoudende peesproblemen. Lees meer over EPTE therapie bij Houwer & Ruijs of maak een afspraak.

Afspraak maken